fredag den 20. juli 2012

Opskrift søges-

Kender i det, at man søger en opskrift, man ved præcis hvordan designet skal være. Så hvis jeg nu var en mere erfaren strikker så lavede jeg den bare. men det er jeg desværre ikke endnu. For et lille års tid siden ville jeg bare for sjov lave en " toiletpapirskjulerdukke" jeg havde troed at nettet bugnede med opskrifter, men nej. Efter lang tids søgen fandt jeg den eneste ene. Den havde været i familie journalen for år tilbage.

Det blev ikke lige den jeg havde i tankerne, men det blev sådan den blev.

Nu står jeg endnu engang i problemet.


Jeg vil lave baby undertøj af dette super lækre, super bløde garn. Ganske simpelt, nogen vil undre sig over at man ikke bare slår op og laver det som man vil have det. men som tidligere nævnt, det rækker evnerne ikke til. Jeg søger et helt simpelt sæt bestående af underbukser og undertrøje. ikke at underbukserne gør så meget gavn, det ser bare mere ordenligt ud. jeg købte endda en opskrift i butikken, men da jeg kom hjem var det bare ikke den rigtige. (den var i underkanten for simpel og lignede ved nærmere eftersyn et gæstehåndklæde, med hul til halsen og syet sammen i siderne)

Hvis du har et link til opskriften eller hvor man kan købe den, kan du redde min dag. Imens strikker jeg nok på bloglands største Parrot (grundet en lille lille bitte læsefejl) men mere om det senere.Hav en god fredag

De bedste .......

Ulla reiche.

tirsdag den 17. juli 2012

Optælling af "gratis" strømpegarn

Igår spurgte Lea om jeg turde tælle alt mit "gratis" strømpegarn op, så ville Lea gøre det samme. Hun vurderede at hun nok havde omkring 2 kg. JØSSES 2 kg svarer altså til ikke mindre end 40 nøgler garn af 50 gram, hvilket er det normale. Så jeg havde bestemt IKKE hele 2 kg,


Her er så først de 36 nøgler garn a 50 gram.


Her har vi så div. rester som løber op i 620 gram. Dertil skal der tilføjes 100 gram, købt i onsdags og som jeg i denne her forbildelse, lykkeligt havde glemt. Den kvikke matematikker vil nu allerede have regnet ud at her er tale om 2 kg og 720 gram strømpegarn.


- og så naturligvis lige de 50 gram som Lea forærede mig idag (hmm er det måske et lidt ufint trick)

Jeg har ikke medregnet de strømper som er igang (op til flere) og der kan desværre dukke mere op under oprydning af hobbyværelse. Men jeg er et ærligt menneske og tilføjer det naturligvis efterhånden som jeg finder mere (hvad jeg ikke håber) phu ha Lea den var grov. Er du klar på en ny udfordring ? beholdningen skal bringes ned til maks 500 gram før der må købes mere STRØMPEgarn.


Status: 2 kg - 770 gram.


hav en god og blæsende tirsdag aften,

De bedste ........


Ulla Reiche.


mandag den 16. juli 2012

Strømper i lange baner.

For en lille uge siden, stod jeg og havde brug for noget let strik som ikke krævede den store tankevirksomhed og besluttede at kaste mig over strømperne. hvilket jo i virkeligheden er fast arbejde i en familie på 5. Her er resultatet.
:-) ok, nok ikke helt. Jeg har snydt lidt, endelig kommer det mig til gavn, at jeg lidet af opslagstrang og hader nr. 2 strømpe. jeg har faktisk kun strikket 2 par fra bunden, de andre har jeg bare gjort færdige en strømpe manglede en makker og 2 par skulle  bare hæftes. Nu er jeg (næsten) færdig med alle ufo strømperne. Men 5 færdige par strømper på en gang er ren optur, så jeg tror faktisk bare at jeg fortsætter med at slå op og gå i stå som jeg plejer.

Hav en god mandag derude.

De bedste ........

Ulla Reiche.


onsdag den 11. juli 2012

En mor som forstår.

Jeg er så heldig at være beriget med et hold forældre af den hel rette støbning. De forstår som ingen andre. Da jeg for et par uger havde fødselsdag kom de naturligvis også med den helt rette gave.Idag gik turen over til Helle i Garn 10, hvor jeg fik vekslet indholdet af kuverten til en masse dejligt gratis garn.


Ved samme lejlighed fik jeg ogå strikket lidt, drukket kaffe og snakket med damerne. Det er nu altid hyggeligt. selvom det nok bliver til mest snak og kaffe.

Min ferie starter på fredag, rejse bliver det ikke til denne gang, bilen gik i stykker og nu er pengene sat i en ny. regnen siler ned og uha som jeg godt gad noget sol. Men garnlageret er fyldt med gratis garn. så kan jeg da sætte mig ud i bilen og strikke. (den kører iøvrigt langt på literen, så måske der kan blive råd til at strikke et andet sted :-))

God onsdag derude.

De bedste ........

Ulla Reichesøndag den 8. juli 2012

Klar til barselsbesøg.

Igår var det 1 mdr. siden en lille krudt kineser kom til Danmark med hans nye forældre. Imellem tiden blev jeg færdig med trøjen til ham.


En super lækker trøje i uld og str. 4 år. Han kan nok ikke helt passe den endnu, men som alle andre børn er jeg sikker på at, også han vokser ud af sit tøj.
 Min x-kollega og hendes mand kender allerede nu til alle glæderne, bekymringerne og de søvnløse nætter. De kan med garanti nikke genkendende med, når forældre taler om den ubeskrivelige kærlighed de føler for deres børn. Når man oplever at elske noget højere end en selv og vil gå gennem ild og vand for sit afkom. De ved nu hvor højt jeg elsker mine børn.

Men de har endnu noget tilgode.

 en and og en hund som ligner en gris.
 en tjenestepige.
 Den 8 benede hest.Jo såmænd, de har endnu alle gaverne tilgode. Nogle trække mere på smilebåndet end andre. De har alle centrale pladser i hjemmet. Det er jo netop den slags gaver som gør boligen til et hjem.Rigtig god søndag derude.

De bedste ........

Ulla Reiche.

mandag den 2. juli 2012

En buket skumfiduser.

Ideen er IKKE min. jeg så den da jeg surfede rundt på forskellige blog, Derfor kan jeg ikke linke tilbage til oprindelsen, men her er den alligevel.

Man tager !!!


Lader dem tørre !!!


Serverer dem for studenterne (sammen med en hel masse andet)


Man kan også (og det er min egen ide :-) ) lave en buket og give den til studenten i stedet for blomster,hav en god mandag derude.

De bedste ........

Ulla Reiche.