søndag den 30. september 2012

Så fat det Ulla Reiche.

Strikkeprøver er ikke noget en har fundet på, bare for at ødelægge din strikkeglæde TVÆRTIMOD.
For MEGET lang tid siden startede jeg på en sweater med Nordisk strik til min mand. Det var samtidig mit første bekendtskab med mønsterstrik.
 


Efterhånden som jeg lærte teknikken Fair Isle, blev trøjen pænere og pænere...... hmmm strikke strikke "for når jeg er næsten færdig, så har det stramme mønster i bunden løsnet sig op og er blevet pænt, som toppen" NEJ......... Det sker ikke. Fotoet viset andet forsøg, som faktisk blev rigtig pænt. Men da jeg havde strikket forstykket........ kom den der pokkers møg kloge, dumme og hoverende stemme igen " hvis du nu havde lavet en strikkeprøve..... så havde du jo nok opdaget at trøjen ville blive for lille, allerede inden du slog op... ikk ? " Meen jeg lader mig da ikke sådan slå ud... Neej jeg giver mig da naturligvis til at strikke første ærme, for måske garnet giver sig af at ligge, eller måske taber min mand sig 15-20 kg inden jeg bliver færdig..........

 
SOM OM !!!!!!!!!!
 
 
 
Nu er jeg startet for 3. gang (kom ikke og sig, at jeg ikke får noget ud af mit garn) Denne gang går jeg målrettet efter succes. Hvilket vil sige en trøje som er let, hurtig strikket og bliver FÆRDIG. Denne gang ofrede jeg også lige tid på en 10x10cm strikkeprøve, så målene holder.
 
 
Memo til mig selv: HUSK FOR POKKER DEN STRIKKEPRØVE.
 
 
 
God søndag derude.
 
 
De bedste h......
 
Ulla Reiche.søndag den 23. september 2012

Granny stripes

Jeg er vild med hæklet tæpper, de er bare så flotte især granny stripes (måske fordi jeg ikke har prøvet det før) for oldemor firkanterne er jo også bare smukke i den rette farvekombination.


En kasse fuld af bomuldsgarn i mange farver, skulle være nok til at slå sig løs, til sådan et projekt. bemærk vi taler her om bomuldsgarn i to lag, så der er en del.Godt så, slå 250 masker meget løst op, tjek.......  mit tæppe skal altså være stort, jeg slår 300 masker op. hmm det ser da ikke rigtigt ud...... søge på nettet, ok man skal lave dobbelt striber......... hmm mit tæppe behøver ikke være som alle de andre hækle, hækle hækle gab, måske jeg skulle have nøjes med de 250 masker ? øv det buler da helt vildt tænke tænke....... jeg dropper luftmaskerne imellem vifterne, så går det nok hækle, hækle, hækle uha de er lange, de baner. Nu hvor jeg har droppet luftmaskerne vokser tæppet ikke rigtig i højden... hmm det bliver bare et dejligt tæt tæppe, hækle, hækle, hækle hækle...... forsvind dumme tanke om at starte forfra. Når jeg har hæklet noget mere så bliver det pænt helt af sig selv..... hækle, hækle hækle....... Nej jeg kan altså ikke trevle op, så har jeg jo spildt en hel lørdag hækle, hækle, hækle......... ok...... hvad fanden skal jeg bruge et kæmpe kæmpe stort grimt tæppe til..........

slå 250 masker MEGET løst op. tjek.......... husk luftmasker imellem vifterne. tjek....... lav dobbelt rækker. tjek....Arghmen, det bliver jo præcis som det skal være...... huskeliste til mig selv..... trevl op første gang tanken melder sig......hver stribe tager ca. 40 min. så der er meget tid sparet ved at lave det rigtigt første gang......

hav en dejlig søndag.

de bedste h......

Ulla reiche

onsdag den 19. september 2012

Kom an nattefrost.

Der er varslet nattefrost og med den kommer støvlesæsonen. Jeg er klar med mit støvlefoer ......
Ja dvs, hvis mine fødder havde været noget større. strømperne er alt for store så inden aften bliver der slået op til et par nye.De bedste h.......

Ulla Reiche-

søndag den 16. september 2012

Støvlefoer.

Når man nu engang som jeg har meget limegrøn strømpegarn. som i rigtig meget, oprindeligt indkøbt til et sjal, jeg ikke gider lave. Jeg gider heller ikke have rigtig mange limegrænne strømper og Lea vil ikke invitere på kaffe før det er brugt. af frygt for at få det i værtindegave........ hmm så er der kun en løsning tilbage........


Nemlig at strikke laaange strømper, som kan fungerer som foer i de støvler, der er mere til pynt end nytte og dem har jeg også mange af som i rigtig mange.............

- når man stjæler fiskenes foder, så risikerer man at ryge i søen måtte Sussi erfare den anden dag.


et stk drivvød hund, fik afprøvet sine svømmeevner og de var i top-


god søndag derude

De bedste h......

Ulla Reiche.

tirsdag den 11. september 2012

Gu´ vil jeg da ej.

Modtage EUROparks nyhedsbrev på mail !!!!!!!!!!!!!!

 
Syntes faktisk, at den hilsen til 590 kr + 5 kr i gebyr, de havde lagt i forruden af min bil er bekendskab nok.

mandag den 10. september 2012

Proces eller produkt.

proces eller produkt er det evige ? når man skal planlægge aktiviteter for andre. det være sig børn eller voksne. Børn er umiddelbare og og finder stor glæde i processen. Hvem har ikke oplevet et barn som kan få timer til at gå, hvis de har fået fingerne i parpir, saks og en rulle tape. Børn der kan forsvinde ind på værelset med 3 nøgler garn og timer efter stolt fremvise et spindelvæv. Et spindelvæv, hvor det kræver en saks for at komme ind til sengen. Det er hverken kønt eller kan bruges til noget så her har processen været den vigtige ingrediens i aktiviteten. Mine børn har også haft en periode, hvor de lavede fingerstrik udelukkende for at se hvor lang man kunne lave sin fingerstrik"pølse" hvorefter garnet nok blev smidt ud. igen proces.

Alle vi som har eller har haft små børn i vores omgangskreds er med garanti i perioder blevet beriget med smykker i massevis lavet af rørperler.


jeg har haft mange og jeg har også gået med dem, både fordi jeg ville glæde mine børn (straks kom de hjem med flere) men også fordi jeg syntes det var sjovt og chamerende. Og så ved jeg også at der er intet som leg med små perler, der kan udvikle pincetgreb og finmotorik. Her er virkelig tale om en win-win situation processen er uhyre vigtig og børnene er glade og stolte af produktet (det er forældrene også).

MEN når det kommer til voksne er sagen straks anderledes. Min veninde ville muligvis have svært ved at se det søde og charmerende, hvis jeg lige lavede en halskæde af rørperler og medbragte den som værtindegave næste gang hun bød på aftensmad, hmmm hvad ville du tænke ?

På mit arbejde med borgere med en erhvervede senhjerneskade har vi en kreagruppe. Her er produktet i fokus. vel...... perlearbejde er stadig unikt når man skal træne pincetgreb og finmotorik, men disse borgere vil bestemt ikke være tilfredse med sig selv, hvis produktet endte ud i en halskæde med rørperler..... det er for børn og de her er voksne......... det kan stadig være uhyre svært at sætte perler på en snor, når man er ramt på sin motoriske formåen men udfordringen skal findes i produktet, det færdige resultat.

vi taler om helt almindelige mennesker som du og jeg. Mennesker, der som fra et lyn på en klar himmel blev ramt, enten af det ene eller det andet og livet er nu ikke som det var igår. Men de er stadig voksne med samme lyst til at skabe...... En ny carport, en lækker middag, et maleri eller andre ting som vi tager for givet.

Når jeg skal være med til at planlægge aktiviteter for voksne har jeg produktet i fokus...... processen er nok endnu mere vigtigt her, men produktet skal motiverer til udfordringen.

og så er det jo skønt at man også kan bruge de billige rørperler til voksne..... jeg lavede en prøve og forærede en halskæde og et armbånd til min veninde da hun inviterede til middag igår - og hun blev glad.


jeg er faktisk ved at lave et sæt til mig selv, for jeg er også lidt vild med dem og jeg glæder mig til at præsentere ideen til næste kreadag på mit arbejde.

 
 
Nu er ideen ikke min og hvor den stammer fra ved jeg ikke men hvis du også vil lave super flotte rørperlesmykker så kan du kigge her på Tina Dalbøges blog, hun henviser til fremgangsmåden, det er super nemt at gå til.
 
 
Hvad mener du selv er det vigtigste ? proces eller produkt ?
 
 
 
De bedste h.......
 
Ulla Reiche.

Så vandt jeg igen

Denne gang en bog. faktisk vandt jeg ikke i den første udtrækning, men vinderen reagerede ikke så der kom en ny udtrækning og denne gang var det mit navn der lå øverst i bunken.


Jeg vandt bogen i monaelisabeths Give away. heldige mig.


De bedste h......

Ulla Reiche.

tirsdag den 4. september 2012

Om jeg kan hækle ?

JA, det kan jeg da. Jeg kan både luft, fast og stangmasker. Det er først når jeg skal sætte dem sammen til noget, der ligner noget, det går galt. Alligevel har jeg endnu ikke, hverken opgivet eller erkendt at hæklenåle, bomuldsgarn og så mig ikke er nogen skiiiiide god kombination. Så jeg hækler derud af.

Derfor blev jeg så glad, da jeg så Tusindfryds opskrift på vatrundeller med både foto og en pædagogisk forklaring, selv jeg kan forstå.

Fredag kom jeg tidlig hjem fra arbejde, solen skinnede og jeg skulle bruge en værtindegave til dagen efter.


Uha som det gik. Man skulle jo tro jeg aldrig havde lavet andet. Problemet er bare, at jeg kan ikke snakke samtidig med at jeg hækler. jeg bliver forstyrret og kan ikke huske, hvor jeg er kommet til hvis en sms tikker ind og er nød til at trevle op og starte forfra, hvis en af børnene spørger " hvad skal vi have til aftensmad"

Men jeg er stadig ved godt mod. Jeg har en hel fredag aften og næsten en hel lørdag i strikkecafe inden gaven skal være færdig. ( her spiller kombinationen hækle og snak desværre en meget stor rolle) og herregud jeg skal jo bare lave en stak................

 
 
Stakken ser ud af mere, når de bliver lagt sådan her...................... Jøsses der er tale om det, der svarer til 12 timers hækle fastmasker (og tælle) for at blive færdig med 9 vatrondeller.
 


Men færdig blev jeg. en stak er jo en stak og næste gang jeg ser noget lækkert hækleværk på en eller anden blog så tror jeg garanteret IGEN, at det kan jeg da sagtens. Man skal jo kun hækle luft, fast og stangmasker og tælle og jeg kan alle 4 ting.


De bedste h......

Ulla Reiche