mandag den 25. februar 2013

Savlesmæk og granny stripes.

Imellem alt det andet blev der også lavet en stak af Irenes savlesmæk tryk på linket og du har en gratis opskrift på en hagesmæk. Du behøver kun at strikke en så sidder opskriften fast.Den rest der bliver tilbage passer med er dobbelt stribe på Granny stripes tæppet.


Det er en ren win-win situation. ;-) 
Forbrug 2013
 
1732 gram
 
Indkøb 2013
 
1470 gram
 
 
 
De bedste h......
 
Ulla Reiche


fredag den 22. februar 2013

Sømandsbobler.

Jeg er vild med sømandsboblerne og jeg har et hængeparti som jeg ofte høre for, nemlig trøjen til min mand......... den er opgivet for længst. Nu forsøger jeg igen.

 
 
 
Trøjen skulle strikkes på p 2,5 (det kommer ikke til at ske) så jeg lavede en strikkeprøve og den passede da også meget godt (næsten) så jeg slog op og strikkede på p 3. mage til sølle bobler skal man vist lede længe efter. Men det lader jeg mig ikke slå ud af. ALLE ved jo at bobler lige skal have tid til at falde på plads. Vanen tro strikkede jeg videre. jeg hørte endda " se skat det er en trøje til dig " komme ud af min mund. Til mit forsvar skal siges, at det var da jeg stadig troede at alt var godt.
 
Boblerne er ikke faldet på plads og trøjen er ALT for stor. det er om igen på p 2,5. lige nu kan jeg ikke bestemme mig for om jeg skal strikke for- og bagstykke ud i et = MEGET lange pinde på p 2,5 eller om jeg skal dele arbejdet som opskriften anviser = mere montering.
 
Jeg har også overvejet at sige til ham at der er ALT for mange fejl i den opskrift til at jeg orker (undskyld Ellen Holm)
 
 
Forbrug 2013
 
1512 gram
 
Indkøbt 2013
 
1470 gram
 
 
 
De bedste h......
 
Ulla Reiche

torsdag den 21. februar 2013

Karla

Jeg har karla på pindene og jeg tror den bliver god. jeg strikker den i Geilsk bomuld/uld og det er noget rigtig lækkert garn. Men også pænt dyrt (når man ikke lige har købt det på tilbud) forløbig har jeg mødt knuder i 2 nøgler garn ud af forløbig 5. det syntes jeg faktisk er knap så ok


Jeg har strikket 35 omgange imellem indtagningerne. jeg vil gerne have den lidt længere end Ellen Holms udgangspunkt.


jeg skal snart igang med striberne, så sker der lidt, kjoler som strikkes rundt i glat bliver hurtig kedelige at strikke, men resultatet holder, så jeg fortsætter.

 
Forbrug 2013
 
1512 gram.
 
Indkøbt 2012
 
970 gram
 
 
De bedste h......
 
Ulla Reiche

onsdag den 20. februar 2013

Granny stripes

Ja de spøger stadig, tæppet bliver stadig for stort så det er en ommer.


-Og præcis som altid så fortsætter selvom jeg ikke er tilfreds. intet nyt i det.


Jeg købte en bundfarve da jeg i forrige uge besøgte Garn 10. Jeg vil have mere ro over tæppet. Nu skulle alt så være klar til ny start. :-(............. Det var det bare ikke, garnet var meget tykkere end det jeg havde. Men det vil jeg nu ikke lade mig slå ud af, når jeg nu vil igang med tæppet NU.


Jeg hækler tæppet i dobbelt garn og jeg tror det går hen og bliver helt godt så nu er jeg igang denne gang føles det rigtigt.


Idyllen vil ingen ende tage se bare her sol og blå himmel. Jeg vil nyde hvert sekund om få timer ankommer en veninde. så er jeg bange for at vi glemmer alt om blå himmel for vi skal snakke, strikke og måske ud og kigge på nogen helt fantastiske butikker (nu vi er her)

Forbrug 2013
 
1512 gram
 
Indkøb 2013
 
620 gram.
 
 
De bedste h......
 
Ulla Reiche-

tirsdag den 19. februar 2013

Refugium

Kommer af fransk og betyder tilflugtssted, asyl eller andagtssted. Og sådan føles det når jeg er her. Asyl fra hverdagen ( selvom jeg nu er meget glad for min) Andagtssted klinger godt for her har jeg så mange gange fundet ro. Ro til at skrive eksamensopgaver. Jeg er kommet med hovdet fuld af tanker, der skulle sorteres og ned på papir. taget herfra med færdige besvarelser, klar til afleveringer.

Nu har jeg ingen eksamer så nu skal jeg bare nyde, roen, havet og tiden til at gøre som jeg lyster i den rækkefølge jeg gider.

Det er kære familiemedlemmer som ejer huset og villigt låner deres andet hjem ud til andre. Jeg sender dem mange tanker, mens jeg er her og sætter stor pris på den tillid og den gestus de viser os, hver gang de låner huset ud.

Denne gang er jeg her alene et par dage, familien kommer drypvis og et par dage med en veninde bliver det også til. Da der alle dage er en eller flere hjemme i det "rigtige" hjem lod jeg hunden blive hjemme. Den kan ellers også godt lide at være her.

 
HELDIGVIS.
 
 
 
For der kom Mikkel og den var sulten.
 
 
Jeg havde godt set æblet udenfor vinduet, jeg havde også undret mig over, hvor det kom fra.
 
 
Så tæt var han på (mig) nu en min hund jo ikke ret meget større end en høne ( den ved det bare ikke selv) og jeg er sikker på at Mikkel
ville have snuppet hende, hvis han kunne.
 
 
Nu har jeg forskanset mig...... bare for en sikkerheds skyld.
 
 
 
De bedste h.......
 
 
Ulla Reiche.


lørdag den 9. februar 2013

Nonea

Nåhmen, så blev jeg sådan en, som strikker sine egne kjole(r). Kjolen hedder Nonea og opskriften kan hentes gratis på filcolanas hjemmeside.

Tryllekjolen, kalder de den ved Filcolana, fordi den passer til både str. s-xxl og det skal jeg da lige love for. HOKUS - POKUS en str. s må jo blive tryllet helt væk i denne ekstreme mængde af masker. selv JEG kan vokse i den her kjole (det har jeg nu ingen planer om) jeg er åbenbart "kun" en str. xl-1/2

 
 
 
Kjolen er nem som i virkelig NEM. den strikkes i et stykke og eneste montering er skuldersømmen som lige skal flikkes sammen. Eneste udfordring kom da jeg skulle hækle krebsemasker i hals - og ærmekanten. Men her var det hjælp at hente i strikkebiblen. Politikkens strikke og hæklebog. Så nu kan jeg rent faktisk nikke med og vide, hvad de taler om, hvis jeg en dag ryger i en samtale, hvor emnet er krebsemasker.
 
 
Hvis jeg skal strikke den igen og det skal jeg måske så skal der laves nogen ændringer. kjolen mangler lidt form (min egen er jo som sagt gemt helt under kjolen, hvilket mange steder er meget godt og få steder skidt) Der skal bare lige gå noget tid for den er virkelig KEDELIG at strikke.
 
fakta:
 
Opskrift: Nonea gratis på filcolanas hjemmeside.
Pinde: Addi rundpind str. 3,5 + hæklenål til kanterne.
Garn: Rennie 340 gram kømte et helt cone da garnbutikken i Ry havde ophørsudsalg for et lille års tid siden.
 
Forbrug 2013
 
1512 gram
 
Indkøb 2013
 
320 gram ( + noget besøg i garn 10 og noget andet ophørsvæsen........ følg med i næste afsnit af galleri-reiche)
 
 
Må i have en god weekend derude....
 
 
De bedste h.......
 
 
Ulla Reiche.
 


mandag den 4. februar 2013

Spændingen udløses.

Nu går den ikke længere. I må jo have siddet på nåle for hvad er det nu med de 320 gram garn - hvad er det jeg har købt - hvor har jeg købt det og hvad skal det bruges til ?Her er det så- på en shoppetur til Århus med skøn veninde, slog vi et smut omkring Fandango. I vinduet hang en kjole fra lille strik. Vi overbeviste hinanden om, hvor enestående skønne vi begge ville se ud i den kjole (det er derfor hun er så god en veninde) vi fik os faktisk talt så varme, at vi selv mente at med den kjole på, ville det se ud som om vi begge havde tabt MINDST 10 kg. så ud af butikken vandrede vi hver især med en pose indeholdende opskrift og 320 gram garn.


De bedste h......

Ulla Reiche.

søndag den 3. februar 2013

33 gram.

Eller en vægt svarende til lidt over en halv pakke gær. Der er præcis hvad disse små veste/undertrøjer hver især vejer. Det er præcis nok til at holde en lille baby varm. strikket i et naturmateriale når det er bedst. Den fineste merinould.tynd og blød - ja som en barnenumse.

Ikke nok med det, når fåret er blevet klippet så vokser der bare noget nyt lækkert uld ud.Garnet er udviklet af maurerne i Spanien for 700 år siden og nu i 2013 skal en lille lækker baby nyde godt af et af naturens forunderlige mirakler.


Garnet er købt i Garn 10. jeg nævner igen at sætter man www foran så kommer man direkte til web-shoppen. ( nej jeg er ikke sponseret - men syntes ikke i skal gå glip af Helle og hendes fantastiske biks)

Opskriften findes i utallige udgaver og er bortset fra små ændringer i virkeligheden den samme. Der er gratis mønster flere steder, kig hos Ruth.dk eller Farmorfabrikken.

Forbrug 2013

1172 gram

Indkøb 2013

320 gram


Må i have en dejlig søndag aften

De bedste h.......

Ulla Reiche.