torsdag den 21. marts 2013

Nede i fru Hansens kælder.....

Kan man købe frikadeller og i Fru jensens unikum kan man købe garn punktum. For nogen uger siden, da jeg var på ferie vestpå. besøgte jeg Jane og unikummet - Og hvorfor pokker gjorde jeg da det ? måske fordi jeg var grebet af feriestemningen - for jeg manglede da ved gud ikke garn. Og det er lige præcis det Jane har...... en lille hyggelig butik med MEGET garn på ganske få kvm. Faktisk overvejer jeg lidt om man kan få Jane til at indrette mit Kreaværelse for hun kan jo trylle med pladsen.


Jane solgte "genbrugsbomuldsgarn" og så syntes jeg faktisk godt at man kan forsvare at man gik 1,5 kg AMOK, altså genbrug.......... det er jo ikke nyt garn jeg købte ( ikke at jeg er en af dem, som har givet mig selv regler om ikke at købe garn.) Meeeeen igen jeg mangler jo ikke ligefrem NYT garn og det har jeg heller ikke købt.


Jeg er ved at strikke min første Top - Down og det tror jeg faktisk godt jeg kan lide, så det bliver heller ikke den sidste. Mønstret fik jeg gratis af Jane (det tror jeg også i kan få ,-))

Men selv om Jane var rigtig sød så sidder jeg her lidt og fortryder besøget. Nu er der endnu et must på listen, når jeg nu holder ferie vestpå - og med de must jeg efterhånden har samlet mig på de kanter så er det snart mere hårdt arbejde at nå rundt end ligefrem ferie.

De bedste h.......

Ulla Reiche

mandag den 18. marts 2013

Krøllede Karla

Tiden er presset for tiden, så valget stod mellem at vise en krøllet Karla eller ingenting.


Her er hun så skøn, blød, tilpas lang og færdig. Jeg tror den bliver et hit. kan mærke det.


jeg har lavet ekstra striber (det giver plads til nogen lange slanke bryster) samt strikker 35 omg imellem indtagningerne så min Karla når til knæene. I får den med indhold når jeg har en fotograf hjemme samt så godt vejr at jeg kan gå ud. Det sker ikke idag. det ville kræve at jeg satte håret og skiftede fra joggingsæt........... det sker ikke.Det var ellers lige før der var ved at gå tårer i projektet. For hvem kunne forudse at bare fordi man laver ekstra striber og vælger at kanterne skal laves i kontrastfarven, så rækker garnet ikke.... hmm ikke mig og da garnet er købt under ophørsudsalg kunne garnet/farven ikke opdrives i Silkeborg. Men hjælpen var nær den altid søde og hjælpsomme AG Købte garnet til mig i det internationale venlige AArhus tror hun hentede det i midtbyen og ikke i AArhus Ø.

8 gram var hvad jeg manglede, men det var det der skulle til at kjolen blev færdig så nu har jeg en rest på 42 gram ELSKER gratis garn. Jeg kan i øvrigt oplyse at jeg ikke fandt flere end de 3 knuder i garnet.Forbrug 2013
 
1863 gram
 
Indkøb 2013
 
4220 gram
 
 
Jo indkøbene stiger støt og roligt, der er blevet købt garn til et par kjoler under udsalg. men jeg tror nu stadig, at når året er omme har jeg brugt mere end jeg har købt, der er flere projekter under vejs.
 
 
De bedste h.......
 
Ulla Reiche.

onsdag den 13. marts 2013

Boblerne vokser.

Tja nok mere trøjen. faktisk er boblerne en pind for små, jeg fik lavet en fejl eller rettere jeg misforstod opskriften så nu har jeg lavet mit "personlige præg" gennemgående.


Jeg slog op igen på p. 2,5 denne gang strikkede jeg rib. Det vokser bare så laaaaaaangsomt og jeg føler at jeg strikker uden at komme nogen vegne. Jeg har også strikket monogamt på trøjen. Jeg tør ganske enkelt ikke lægge den fra mig og starte på noget sjovere. Jeg ved hvordan det ender.


Jeg har strikket på den i næsten 2 uger og der går nok mindst 1 uge mere inden der skal hæftes ender. Selvom jeg ikke er vild med p 2,5 til trøjer så skal der altså laves mindst 1 mere. Med 5ret up i stedet for 4 ret up. For jeg er ganske enkel vild med trøjen og når jeg ser resultatet er det alligevel arbejdet værd.

De bedste h.......


Ulla Reiche

mandag den 11. marts 2013

Høsten er i hus.

Her er tale om pil. Jeg er nybegynder, men er vild med pil og beundrer pilefletternes håndværk. jeg bor på landet på en ok stor grund, men ikke så stor at jeg kan dyrke pil. Heldigvis har jeg en nabo som gerne stiller jord tilrådighed og hvor er jeg bare glad og taknemmelig over denne gestus. Det betyder at jeg lige pludselig fik rigtig travle da vi nogen dage troede, at foråret var kommet for at blive. Pilen skal høstes inden der kommer gæslinger. sol og varme får pilen til at springe ud med rekordfart.

Jeg er ret tilfreds med høsten i år, jeg tror at godt halvdelen klarede frisag ved første sortering-


Nu skal pilen sorteres 2. gang i de rigtige længder. Derefter skal det tørre og når man engang er klar til at flette blødes pilen op igen. det tager 2-3 uger alt efter temperaturen. Alle pilene klippes 1 af gangen og husk på at der er en halvdel som er kasseret. Pil er hyggeligt men også hårdt arbejde.


Uden disse, måtte jeg helt sikkert droppe pilen, mine hænder kan ikke holde til det. Men el-grensakse er en fantastisk god hjælp.

Så næste gang du ser en håndflettet kurv til 3-400 kr så slå til for det er et kup. Den har også taget en erfaren fletter en hel dag at flette. For mig tager det 2 og så er den nok mere speciel end ligefrem flot.


De bedste h........

Ulla Reiche.