tirsdag den 17. april 2012

Strik og pædagogik.

Mesterlæreprincippet er når lærlingen (mig) observerer, hvad mesteren gør (damen) som i lørdags lærte mig at strikke masker op. Det bliver rigtig flot, man risikerer aldrig at mangle garn til de sidste masker, hvilket er fantastisk, især når man skal slå rigtig mange masker op. Men uha, det var med tungen lige i munden og det tog rigtig lang tid. Da jeg var færdig med mine 235 masker var min tanke " der går lang tid før jeg gør det igen" der tog jeg fejl, men mere om det senere.

Siden lørdag har jeg strikket som en gal. Patentstrik, øv det er heller ikke lige mig, det ligner rib, men sluger en masse garn, metoden må være opfundet af en garnforhandler. Godt at jeg har så meget gratis garn. Jeg opdagede godt nok fejlen allerede igår, men tænkte, at den nok ville forsvinde af sig selv. Igår var det bare en lille fejl, idag tirsdag var den stor og det eneste jeg så øv øv øv øv- der er kun en ting at gøre nu.Det er ikke første gang og det bliver heller ikke den sidste.


Nu kan jeg så til gengæld afprøve Vygotsky´s teori om nærmeste udviklingszone. Det man idag kan med en andens hjælp (damen) kan man selv i morgen. Saftsuseme manden har jo ret.


Der er godt nok ikke 235 masker endnu, men idag går det som en leg.Hvis det også gælder for patent strik så får jeg snart strikket de 8 cm. Inden jeg møder næste store udfordring i mønstret. Den tid, den glæde, sorg, hysteriske anfald eller hvad der nu må komme. Nu kan jeg ihvertfald for en stund drømme om at mine 235 masker med tiden bliver til Anette Danielsens smukke trøje.

Tankestreg fra bogen "strik en stund" Billede er ikke helt godt, men jeg er jo også nybegynder. Måske en mester ville gøre underværker her. så kan jeg måske selv næste gang. :-)


De bedste h..........

Ulla Reiche.


3 kommentarer:

 1. Når man får det genopfrisket så hurtigt, så glemmer man det jo heller ikke så nemt :-)
  Surt, men du ser ud til at være godt i gang igen.

  SvarSlet
 2. He, he, skønt indlæg om strik og pædagogik :-)

  Med dit strikketempo er du vel færdig med Tankestreg når vi ses i strikkecafe næste gang (altså om et par dage)!!!!

  SvarSlet
 3. Desværre så er tankestregen kun blevet ved tanken. Jeg har nået 7 cm patent. Mangler stadig 1 cm og det kan nemt tage mig en aften.

  Lige nu arbejder jeg på 4 projekter som jeg skal fordele min tid over og der skal jo desværre også støvsuges.

  KH

  Ulla.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar.