søndag den 30. september 2012

Så fat det Ulla Reiche.

Strikkeprøver er ikke noget en har fundet på, bare for at ødelægge din strikkeglæde TVÆRTIMOD.
For MEGET lang tid siden startede jeg på en sweater med Nordisk strik til min mand. Det var samtidig mit første bekendtskab med mønsterstrik.
 


Efterhånden som jeg lærte teknikken Fair Isle, blev trøjen pænere og pænere...... hmmm strikke strikke "for når jeg er næsten færdig, så har det stramme mønster i bunden løsnet sig op og er blevet pænt, som toppen" NEJ......... Det sker ikke. Fotoet viset andet forsøg, som faktisk blev rigtig pænt. Men da jeg havde strikket forstykket........ kom den der pokkers møg kloge, dumme og hoverende stemme igen " hvis du nu havde lavet en strikkeprøve..... så havde du jo nok opdaget at trøjen ville blive for lille, allerede inden du slog op... ikk ? " Meen jeg lader mig da ikke sådan slå ud... Neej jeg giver mig da naturligvis til at strikke første ærme, for måske garnet giver sig af at ligge, eller måske taber min mand sig 15-20 kg inden jeg bliver færdig..........

 
SOM OM !!!!!!!!!!
 
 
 
Nu er jeg startet for 3. gang (kom ikke og sig, at jeg ikke får noget ud af mit garn) Denne gang går jeg målrettet efter succes. Hvilket vil sige en trøje som er let, hurtig strikket og bliver FÆRDIG. Denne gang ofrede jeg også lige tid på en 10x10cm strikkeprøve, så målene holder.
 
 
Memo til mig selv: HUSK FOR POKKER DEN STRIKKEPRØVE.
 
 
 
God søndag derude.
 
 
De bedste h......
 
Ulla Reiche.11 kommentarer:

 1. Uf da - hvis det er nogen trøst, så er vi nok en del, der har prøvet det (og stadig ikke fatter det ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver bestemt heller ikke sidste gang jeg kaster mig over et projekt, fordi man slet ikke kan vente :-)

   Ulla

   Slet
 2. Ja strikkeprøver er trælse, men med tiden lærer man på den trælse måde, hvor vigtige de er. Det ser godt ud, det du har gang i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja men måske mest vigtigt, når man vælger en anden garntype :-)

   Kh

   Ulla

   Slet
 3. tror alle vi strikkere til tider har det med at springe den skide strikkeprøve over, men efterhånden lærer man jo af sine fejl :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nogen lærer bare hurtigere end andre.

   kh
   ulla

   Slet
 4. uhh altså de er bare ikke populære de strikkeprøver,men efterhånden er de nu alligevel fast på programmet ,da det jo rent faktisk er mere træls at trævle et næsten færdigt strikketøj op,har overvejet at gemme prøverne,måske bliver der til et tæppe engang af firkanter på 10x10 :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tænker også så det knager. om man ikke kan bruge dem til noget fornuftigt. evt hæfte et manilla mærke på med info. som kan være nyttige en anden gang ;-)

   kh

   Ulla

   Slet
 5. hej Ulla
  jeg forstår dig. Strikkeprøver er så kedelige. Det føles som spild af tid at tage dem - tid som ellers kunne have fået strikketøjet til at vokse.
  Men, men, men - som du selv er inde på, kan man ende med at spilde endnu mere tid, hvis ikke prøven tages. Hvad endte det med ? trævlede du den første udgave op ?
  det ser ud til at være noget rigtig flot garn.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja både nr 1 og 2 blev trevlet op. nr 1 var pga fair isle teknikken. man kunne simpelhen se på trøjen, hvor jeg havde fået fat i teknikken. på det tidspunkt havde jeg ingen mistanke om, hvor det bar hen med størrelsen. Garnet er super soft, men det hvide mønster på den grå baggrund tager sig rigtig fint ud. nu bliver det til en trøje med striber. jeg er træt af farverne og garnet minder mig bare om de 2 andre forsøg så nu skal det bruges i en fart.

   kh

   Ulla.

   Slet
 6. Jeg kan faktisk godt lide strikkeprøver - men jeg er selvfølgelig også håndarbejdslærer... og satser på halvbriller, knold i nakken og plisserede nederdele, når håret bliver gråt :)

  Husk at strikkeprøven skal være større end 10x10 cm. De yderste masker duer nemlig ikke til at måle på... og jo større et stykke færdigt strik du skal lave - jo større en strikkeprøve. Strik giver sig nemlig.

  Så det overholder jeg selvfølgelig altid... *Host* :)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar.