mandag den 11. marts 2013

Høsten er i hus.

Her er tale om pil. Jeg er nybegynder, men er vild med pil og beundrer pilefletternes håndværk. jeg bor på landet på en ok stor grund, men ikke så stor at jeg kan dyrke pil. Heldigvis har jeg en nabo som gerne stiller jord tilrådighed og hvor er jeg bare glad og taknemmelig over denne gestus. Det betyder at jeg lige pludselig fik rigtig travle da vi nogen dage troede, at foråret var kommet for at blive. Pilen skal høstes inden der kommer gæslinger. sol og varme får pilen til at springe ud med rekordfart.

Jeg er ret tilfreds med høsten i år, jeg tror at godt halvdelen klarede frisag ved første sortering-


Nu skal pilen sorteres 2. gang i de rigtige længder. Derefter skal det tørre og når man engang er klar til at flette blødes pilen op igen. det tager 2-3 uger alt efter temperaturen. Alle pilene klippes 1 af gangen og husk på at der er en halvdel som er kasseret. Pil er hyggeligt men også hårdt arbejde.


Uden disse, måtte jeg helt sikkert droppe pilen, mine hænder kan ikke holde til det. Men el-grensakse er en fantastisk god hjælp.

Så næste gang du ser en håndflettet kurv til 3-400 kr så slå til for det er et kup. Den har også taget en erfaren fletter en hel dag at flette. For mig tager det 2 og så er den nok mere speciel end ligefrem flot.


De bedste h........

Ulla Reiche.3 kommentarer:

  1. Du har bare så ret,desværre bliver håndværk tit undervurderet,da det jo ikke er købers tid/hårde arbejde der er gået ,pilearbejde er ikke for spædbørn,så hatten af for dig at du har kastet dig ud i det-for smukt er det-også det specielle-smiler

    SvarSlet
  2. spændende hvad du får ud af det, har altid haft lyst til at lære det, men har bare ikke lige haft tiden og lige nu tror jeg nok lige, at jeg har nok hobbies, selvom der står flere i kø for at komme ind i varmen ;-)

    SvarSlet
  3. hej Ulla. Jeg er spændt på at se dit pileflet. Der er mange smukke ting man kan lave. Jeg forsøgte mig lidt for nogle år siden da jeg købte sommerhuset - men pilen og mig kæmper lidt om pladsen nu ;o) - prøvede med et belgisk pileflethegn - ;o)

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en kommentar.